Onze hete pepers worden met heel veel passie gekweekt!

Van kleine plant tot aan de hete peper houden wij onze pepers 24 uur in de gaten. Met behulp van onze geavanceerde apparatuur, generaties lange ervaringen en biologische natuurlijke vijanden kweken wij onze pepers met zeer veel passie.

Met passie gekweekt

Van zaadje tot in de supermarkt

Hot Pepper King teelt het gehele jaar door hete pepers. Ons oogstseizoen verloopt van april tot december. In onze kassen staan maar liefst 220.000 stengels die elk hun aandacht krijgen. Tijdens het seizoen wordt er dagelijks door ons gemotiveerde team geoogst.

Zaaien

Het zaadje van een peperplant wordt opgekweekt in acht weken tijd. Het zaaien en opkweken gebeurt bij een extern bedrijf, die gespecialiseerd is in het opkweken van groentengewassen. Na deze periode is het zaadje uitgegroeid tot een plant van 30 cm.

Naar de kas

Als de jonge peperplantjes groot genoeg zijn, worden ze per duizenden tegelijk vervoerd naar ons teeltbedrijf. Hier worden ze geplant en voorzien van voeding.

Groeien

De planten in de kas kunnen nu verder gaan groeien. Ondertussen wordt er dagelijks gecontroleerd of de planten geen plagen of ziektes bevatten. Door deze intensieve monitoring is het mogelijk om met nagenoeg natuurlijke gewasbescherming te telen. Voor de natuurlijke bevruchting van de peper gebruiken wij hommels.

Oogsten

Zeven tot acht weken na bestuiving kunnen de eerste pepers worden geoogst. Dit is een dagelijks proces waarbij elke product met de hand wordt geoogst en gecontroleerd op kwaliteit.

Verpakken

Nu de pepers geoogst zijn, kunnen ze  worden verpakt in onze nieuwe verpakking locatie. Dit gaat in nauwe samenwerking met de klant, zodat het product voldoet aan hun wensen en eisen. Door het uitgebreide assortiment kunnen wij onze klanten een breed scala aan producten en verpakkingen aanbieden.

Consument

De verpakte pepers worden verkocht en vervoerd naar verschillende klanten. Vervolgens kunnen de pepers al de volgende dag voor u in de winkel liggen. Een handige tip voor het bewaren van pepers; leg ze buiten de koelkast op een koele donkere plek.

Natuurlijke bestuiving en biologische bescherming (hommels zijn onze trouwe medewerkers)

De bestuiving van de pepers wordt gedaan door onze hommels. Het zijn zeer ijverige en trouwe “medewerkers” waar we zeer zuinig op zijn. Dit betekent dat wij de bescherming van onze planten zoveel mogelijk biologisch aanpakken. Zo gebruiken we tegen dierlijke plagen  de natuurlijke vijanden van de plaaginsecten. Wanneer er soms schimmels de kop op steken, gebruiken we daar weer andere schimmels tegen.  Zo ontstaat er een natuurlijk evenwicht waar planten, hommels  en mensen goed gedijen.

Hommel
Hommel

Feiten en Weetjes

Wij produceren gemiddeld 27 miljoen pepers per jaar. Daarmee kunnen alle inwoners van Den Haag een jaar lang elke week een peper eten.

27 miljoen hete pepers

De Cayenne pepper is vernoemd naar de hoofdstad naar Frans-Guyana, Cayenne.

Cayenne peper

De heetheid van een peper wordt gemeten door de schaal van Scoville. Deze schaal heeft een waarde variërend van 0 tot 16 miljoen. Ter illustratie, één van de heetste peper ter wereld (Carolina Reaper) heeft een gemiddelde waarde van 1,5 miljoen. Deze is voor de echte kanjers!

Scoville scale

De peper is ideaal voor het maken van lekkere recepten, zoals een heerlijke rode pepersoep of een pittige geroosterde peperfrittata. Voor deze en meer recepten, gaat u naar onze Hot Pepper Shop

Hete peper recepten

Hot peppers bundle

Waarom we ons de Hot Pepper King noemen

 • Breed assortiment en verpakkingen
  Cayenne / Habanero / Caroline Reaper / Jalapeno / Naga Jolokia
 • In onze gloednieuwe verpakkingsruimte zijn wij in staat om aan alle verpakkings wensen van de onze afnemers te voldoen.
 • Verkoop via Oxin Growers
  Ons bedrijf is aangesloten bij de GMO erkende telerscoöperatie Oxin Growers U.A. De verkoop vindt plaats door Oxin Growers. Oxin Growers maakt de afspraken tussen de kopers en telers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Oxin Growers U.A.(www.oxin-growers.nl).

  Oxin Growers is één van de grootste telerscoöperaties van Nederland. Dagelijks zetten 260 leden zich in om smaakvolle groenten en fruit van topkwaliteit te leveren. Ons gevarieerde assortiment bestaat uit stevige vollegrondsgroenten, rijke glasgroenten, sappig hardfruit en verfijnd zachtfruit.

  Voor huisverkoop rechtstreeks aan de consument hebben wij een ontheffing.
 • Intensieve Samenwerking

Intensieve Samenwerking

Wij werken samen met verschillende erkende en ervaren bedrijven binnen de tuinbouw zodat wij u de eenvoudig onze hoogwaardige producten kunnen aanbieden.

 • Eminent Seeds: Eminent Seeds is gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde groenterassen. Door middel van klassieke kruisingen, niet met genetische modificatie, creëren wij nieuwe variëteiten die zich onderscheiden op kleur, vorm en smaak.
 • Rijk Zwaan: Rijk Zwaan is een internationaal groenteveredelingsbedrijf met ruim 2.800 medewerkers in 30 verschillende landen Ze zijn gevestigd in het hoofdkantoor in De Lier, waar ook alle internationale activiteiten worden aangestuurd.
  Vreugdenhil: Vreugdenhil Young Plants is een professionele, dynamische plantenkwekerij gericht op de opkweek van warme groenteplanten en een grote verscheidenheid aan sierteeltproducten, zowel jonge plant als eindproduct.
 • Karpack: De firma Karpack is een specialist op het gebied van AGF verpakkingen. Zij hebben een breed assortiment kartonnen verpakkingen speciaal voor de tuinbouw. Onze nieuwe verpakking is in samenwerking met hen ontwikkeld.
 • HvL Consultancy: HvL Consultancy is een jong maar tegelijkertijd ervaren bedrijf, gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven in de tuinbouwsector. Wij leveren diensten op het gebied van Interim management en strategie vraagstukken van ondernemers. Onze aanpak kenmerkt zich door pragmatisme en doortastendheid.
 • Westdesign: Westdesign staat al sinds 2007 bekend om haar online vakmanschap. We zijn een webdesignbureau dat zich focust op maatwerkprojecten en werken voor een diversiteit aan bedrijven en organisaties. Van strategie tot volledige realisatie van websites, grafisch ontwerp en online marketing!
Website door Westdesign | © 2024 Hot Pepper King | Disclaimer | Privacyreglement